Härligt krispiga, småräfflade pommes gjorda av 100% svensk potatis och friterade i rapsolja.
Läs mer
Ingredienser
4 - 6
1 förp Felix Pommes Criss Cut
140 g bacon, tärnad
1 jalapeño
1 rödlök
100 g prästost, riven
1 knippe persilja
Felix Vitlökssås
Gör så här
Pommes Criss Cut blir bäst om du tillagar dem direkt från djupfryst. Värm ugnen till 210 grader över- och undervärme. Häll ut pommesen på en ugnsplåt och värm mitt i ugnen i ca 30-35 minuter eller tills de fått en fin färg. Rör gärna om efter halva tiden.
Stek under tiden bacon krispigt.
Hacka rödlök och persilja fint och riv osten.
Skär bort kärnhuset på jalapeñon och hacka den sedan fint.
Ta ut pommesen ur ugnen och rör om. Toppa med riven ost, bacon, jalapeño, rödlök, persilja och Felix vitlökssås.