Dill- och citronbakad laxsida med romsås
Dill- och citronbakad laxsida med romsås
17 ingredienser
30 min
Catarina Königs recept på en busenkel och smarrig laxrätt med krämig sås på ishavsrom. Passar perfekt till påskbordet.
Se Catarina König laga receptet

Ingredienser
- 600 g laxfilé, i bit
- 0,5 kruka dill
- 1 citron
- salt
- svartpeppar
Ishavsromsås
- 3-4 dl crème fraîche (ej lättvariant)
- 1 burk ishavsrom (à 75 g)
- 0,5-1 tsk citronsaft
- svartpeppar
Sallad
- 65 g mâchesallad
- 200 g körsbärstomater
- 0,5 gurka
- 3 msk olivolja
- 1 msk rödvinsvinäger
- salt
- peppar
Tillbehör
- 4 port delikatesspotatis, kokt
Gör så här
Citron- och dillbakad laxsida
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Lägg laxsidan i en ugnsform. Salta och peppra.
- Tvätta och skär citronen i skivor. Lägg citronskivorna på laxen. Toppa med dillkvistar.
- Lägg ett bakplåtspapper över formen och sätt in i ugnen i ca 20 minuter tills innertemperaturen på laxen är 50 grader.
Ishavsromsås
- Rör varsamt ihop alla ingredienser till såsen. Rör du för mycket riskerar såsen att bli rinnig och tunn. Smaka av med salt, svartpeppar och citronsaft. Ställ kallt fram till servering.
Grönsallad
- Dela tomaterna. Rör ihop en vinägrett av olja, vinäger, salt och peppar.
- Servera laxen med nykokt potatis, romsås och sallad.