Diamantmousse

1,5 h
4
Diamantmousse
Foto: TV4

Vit chokladmousse serveras med hackade hasselnötter och valnötter samt färska hallon.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

27 augusti 2015
1,5 h
4

Du behöver

  • 150 g vit choklad
  • 1 äggula
  • 2 dl grädde

Servering

  • 1 dl hasselnötter
  • 1 dl valnötter
  • hallon
  • silverpärlor (strössel)

Gör så här

  1. Börja med att smälta chokladen i ett vattenbad.
  2. Vispa under tiden upp äggulan.
  3. Låt den smälta chokladen svalna något, tillsätt sedan den uppvispade äggulan, lite åt gången. Rör till en jämn och glansig smet.
  4. Vispa grädden hårt och vänd i chokladsmeten. Låt moussen stå 1 timme i kylen innan servering.
  5. Finhacka nötterna och blanda sedan ihop sorterna.
  6. Fyll genomskinliga glas. Börja med att fylla botten med nötterna. Spritsa sedan moussen i bägaren. Lägg bären på toppen tillsammans med silverpärlorna. Klart att servera.
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept