Potatis- och sparrissoppa med parmachips

Potatis- och sparrissoppa med parmachips
Foto: tv4

Potatis- och sparrissoppa med parmachips

0

7 steg att laga

12 ingredienser

45 min

Potatissoppa med grön sparris och smak av vit tryffel. Toppa med knapriga chips av parmaskinka.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet
Dryck

2712 Domaine Pré Baron Sauvignon Blanc, Loire, Frankrike
Ett torrt, friskt vin med inslag av passionsfrukt, lime, persika och örter. Vinet har en fin syra och en liten smörig touch vilket gifter sig fint med fetman ifrån soppan och parmachipsen.


Ingredienser

portioner4 portioner
  • 1 msk smör
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm salt
  • 2 tsk vit tryffelolja
  • 0,5 gul lök
  • 1-2 knippe grön sparris
  • 2-3 potatis
  • 1 l vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2,5 dl grädde
  • maizena (vid behov)
  • 4 skiva parmaskinka

Gör så här

  1. Hacka sparris, lök och potatis i grövre bitar.
  2. Klicka smör i en kastrull och fräs ihop sparris, lök, potatis.
  3. Häll därefter i vatten och tillsätt en buljongtärning.
  4. Tillsätt salt och svartpeppar.
  5. Mixa till en slät soppa.
  6. Runda av smaken med grädde och lite vit tryffelolja för nötigare karaktär. Red av soppan med maizena för önskad konsistens.
  7. Lägg parmaskinkan på en plåt och rosta i ugnen på hög temperatur tills de blir knapriga.
TIPS!
läs mer
Sponsrat
Cervera header julmys

Så skapar du en stämningsfull jul

Tips!

Läs mer