Det bästa av två världar

Det bästa av två världar
Foto: Malin Mörner
Lisa Wallén
Lisa Wallén

Det bästa av två världar

24 ingredienser

"En entrecôte med bearnaisesås och hemgjorda pommes frites måste vara något av det godaste som finns, vilket den här rätten till vis del är inspirerad av. Den andra delen består av en enkel korv med bröd från närmsta korvkiosk som vanligtvis serveras med ketchup och senap, rostad lök och majonnäs. Det här receptet är alltså en kombination av det bästa av två världar, enkelt och lyxigt!" /Lisa Wallén

Ingredienser

Korv

  • 4 korvar (+ smaksättning, eller svamp för 4 portioner)

Rostad lök- och nötblandning

  • 30 g valnötter
  • 30 g hasselnötter
  • 20 g solroskärnor
  • olja
  • 30 g jordnötter, rostade och saltade
  • 30 g rostad lök

Ananasketchup (eller vanlig ketchup)

  • 400 g ananas (färsk eller konserverad på burk)
  • 2 chilifrukter
  • 2 klyftor vitlök, pressad
  • 400 g krossade tomater
  • 2 msk worcestersås
  • 1 msk brunt farinsocker
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl färsk koriander, hackad

Dragonmajonnäs

  • 200 g majonnäs
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 citron, saften
  • 5 g torkad dragon (eller 0,5 dl hackad färsk dragon)
  • salt
  • peppar

Servering

  • 4 korvbröd
  • senap
  • färsk dragon

Gör så här

Korv

  1. Sätt på ugnen på 220 grader.
  2. Lägg ingredienserna till vald smaksättning av korven i en ugnsfast form, avsluta med korvarna. Låt dem baka i ugnen i 220 grader i 20–25 minuter. Vänd korvarna efter halva tiden med snittytan nedåt.
  3. Förbered grillen (om du ska grilla).

Rostad lök- och nötblandning

  1. Sätt på ugnen på 200 grader.
  2. Lägg valnötter, hasselnötter och solroskärnor i en ugnsfast form och ringla över lite av din favoritolja.
  3. Baka i ugnen i 15 minuter och låt sedan svalna.
  4. Grovhacka jordnötterna och de ugnsrostade nötterna.
  5. Blanda nötterna med rostad lök i en skål.

Ananasketchup

  1. Finhacka ananas samt chili och lägg i en skål.
  2. Tillsätt övriga ingredienser och blanda.
  3. Önskar du en mer len och traditionell ketchup mixar du allt i en blender.

Dragonmajonnäs

  1. Blanda majonnäsen med pressad vitlök, citronsaft och dragon i en skål.
  2. Smaka av med salt och peppar.

Servering

  1. Skär korvbrödet och lägg på grillen eller i ugnen. Grilla korven eller stek med valfritt matfett.
  2. Lägg korven i brödet och toppa med ananasketchup, dragonmajonnäs och senap.
  3. Strö över rostad lök- och nötblandning och garnera med färsk dragon.