Davids knäckebröd på surdeg

14 röster

Du behöver

  • 500 g vatten
  • 500 g fint rågmjöl
  • 250 g vetemjöl
  • 20 g honung
  • 10 g jäst
  • 20 g salt
  • 40 g surdeg på råg
  • Flingsalt, linfrön och sesamfrön att strö över

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser i degblandaren.
  2. Kör degen i ca 10 minuter. Degen ska vara fast.
  3. Låt degen vila i plastpåse i kylen i ett dygn.
  4. Sätt ugnen på 250 grader.
  5. Dela degen i 20-25 bitar.
  6. Forma bitarna till runda bollar.
  7. Kavla ut bollarna tunt på mjölat bakbord.
  8. Nagga med nagg eller gaffel.
  9. Lägg över den utkavlade degen på en plåt.
  10. Strö över flingsalt, linfrön och sesamfrön.
  11. Grädda i ca 10-15 minuter, tills knäckebrödet är gyllenbrunt. Håll koll under tiden, det blir snabbt bränt. Lyft med en gaffel och titta på undersidan, den kan vara mer gräddad.
29 april 2010

Fler goda recept