• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Danyels steak tartar

2 röster
40 min
4
40 min
4
4 portioner

Du behöver

Tartar

  • 200 g biff, renputsar från hinnor och fett
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Ostronmajonnäs

  • 6 ostron
  • 1 dl majonnäs

Brödsmulor

  • 2 skiva levainbröd
  • olivolja, till stekning
  • salt
  • svartpeppar

Syrad lök

  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 dl vitvinsvinäger

Garnering

  • 1 msk selleriblad, finhackade

Gör så här

  1. Tartar
    Finhacka biffen. Lägg i en skål och blanda med olivolja, salt och peppar.
  2. Ostronmajonnäs
    Öppna ostronen och lossa ostronen från skalen.
  3. Mixa ostron och majonnäs slätt.
  4. Brödsmulor
    Stek brödskivan i rikligt med olja så att den får fin färg på bägge sidor. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
  5. Hacka brödet till grova smulor. Blanda med salt och peppar.
  6. Syrad lök
    Blanda lök och vinäger. Låt stå.
  7. Servering
    Varva det tärnade köttet med brödsmulor på tallrikar. Toppa med syrad lök och hackade selleriblad. Bjud med majonnäsen till.
13 maj 2020