Danyels ankconfit med linser

2 röster
60 m
4

En festlig och klassisk fransk rätt - confiterade anklår,  rödvinsås och linser.

Visa mer
60 m
4
4 portioner

Du behöver

  • 2 confiterade anklår
  • 2 dl svarta linser (eller gröna linser)
  • 1 msk olja
  • 2 schalottenlökar, hackade
  • 1 morot, i mindre bitar på snedden
  • 1 stjälk stjälkselleri, i små bitar på snedden
  • 3 klyfta vitlök
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 krm malen spiskummin
  • 2 lagerblad
  • 3 dl rött vin
  • 1 msk färsk bladpersilja, hackad
  • 3 msk smör
  • salt
  • svartpeppar
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Blötlägg linserna över natten.
  2. Sätt ugnen på 190 grader varmluft.
  3. Koka upp 1 liter vatten med ankbuljongfettet från de confiterade anklåren i en stor kastrull. När vattnet kokar tillsätter du linserna. Låt koka upp igen under lock och ställ sedan kastrullen åt sidan i ca 10 minuter eller tills linserna är mjuka. Häll av vätskan
  4. Lägg anklåren i en form och stek i ugnen i ca 10 minuter tills skinnet är gyllene och krispigt.
  5. Hetta upp olivolja i en kastrull. Stek lök och morot tills de fått färg. Tillsätt då blekselleri och vitlök och stek på. Tillsätt tomatpuré och spiskummin och stek ordentligt.
  6. Därefter tillsätt lagerblad och vin. Låt sjuda under lock på svag värme ca 15 minuter.
  7. Häll av grönsakerna från rödvinskoket och tillsätt grönsakerna till linserna.
  8. Rör ner smör och hackad persilja i rödvinssåsen. Smaka av med salt och peppar.
  9. Höj värmen på ugnen till 275 grader grillvärme och sätt in ankan i ytterligare ca 4 minuter.
  10. Servera linserna tillsammans med ankan och rödvinssåsen.

Laddar fler recept...