• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Ört- och vitlöksgrillade lammkotletter

2 röster
4
Ört- och vitlöksgrillade lammkotletter
Foto: David Loftus
4
4 portioner

Du behöver

  • 12-16 lammkotletter

marinad

  • 4 klyfta vitlök, krossade
  • 1 msk färsk rosmarin, hackad
  • 1 msk torkad timjan
  • 2 msk olivolja

Ört - och vitlökssmul

  • 6 skiva formbröd, dygnsgammalt
  • 5 klyfta vitlök, hackade
  • 1 msk citron, skalet, rivet
  • 2 schalottenlökar, stora, finhackade
  • 1 msk timjanblad, färska
  • 3 msk färsk bladpersilja, finhackad
  • 1 tsk rosmarin, finhackad
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)

Till servering

  • En god sallad
  • citron, klyftor

Gör så här

  1. Marinad
    Blanda marinadens ingredienser i en bunke.
  2. Lamm
    Vänd runt lammkotletterna i marinaden.
  3. Ställ i kylen minst 1 timme.
  4. Sätt ugnen på 170 grader.
  5. SmulRosta brödet i ugnen tills det är gyllenbrunt och krispigt rakt igenom.
  6. Blanda övriga ingredienser i en skål.
  7. Hacka det rostade brödet och blanda i det.
  8. Smaksätt med salt och peppar.
  9. Lamm, forts
    Grilla lammkotletterna på träkolsgrill eller i grillpanna.
  10. Vid servering
    Lägg upp dem på ett fat, strö ört- och vitlökssmulet över.
  11. Servera citronklyftor och en god sallad till.
20 december 2010