Ört- och vitlöksgrillade lammkotletter

0 röster
4
Ört- och vitlöksgrillade lammkotletter
Foto: David Loftus

Vill du att grannskapet ska imponeras av doften från din trädgård i sommar? De här lammkotletterna får de flesta att falla pladask. /Danyel
Receptet kommer från Mina smaker från Provence.

Servera gärna lamkotletterna med en

Ratatouille



Läs mer om

Mina smaker från Provence


Visa mer
4

Du behöver

  • 12–16 lammkotletter

Marinad

  • 4 vitlöksklyftor, krossade
  • 1 msk rosmarin, färsk, hackad
  • 1 msk timjan, torkad
  • 2 msk olivolja

Ört - och vitlökssmul

  • 6 skivor formbröd, dygnsgammalt
  • 5 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 msk citronskal, rivet
  • 2 schalottenlökar, stora, finhackade
  • 1 msk timjanblad, färska
  • 3 msk bladpersilja, finhackad
  • 1 tsk rosmarin, finhackad
  • Salt, efter smak
  • Svartpeppar, efter smak

Till servering

  • En god sallad
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Marinad
    Blanda marinadens ingredienser i en bunke.
  2. Lamm
    Vänd runt lammkotletterna i marinaden.
  3. Ställ i kylen minst 1 timme.
  4. Sätt ugnen på 170 grader.
  5. SmulRosta brödet i ugnen tills det är gyllenbrunt och krispigt rakt igenom.
  6. Blanda övriga ingredienser i en skål.
  7. Hacka det rostade brödet och blanda i det.
  8. Smaksätt med salt och peppar.
  9. Lamm, forts
    Grilla lammkotletterna på träkolsgrill eller i grillpanna.
  10. Vid servering
    Lägg upp dem på ett fat, strö ört- och vitlökssmulet över.
  11. Servera citronklyftor och en god sallad till.
20 december 2010
Kökets box

laddar fler recept

Laddar fler recept