• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Cassoulet med bondkorv

6 röster
4
Cassoulet med bondkorv
Foto: David Loftus
4
4 portioner

Du behöver

  • 600 g korv, färsk, grov (t ex salsiccia)
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk smör
  • 10 schalottenlökar, halverade
  • 6 klyfta vitlök, krossade
  • 2 dl torrt vitt vin
  • 1 dl gröna oliver, urkärnade och halverade
  • 1 förp vita bönor, kokta
  • 2 lagerblad
  • 1 kvist färsk rosmarin, hel
  • 1 msk timjanblad, färska
  • 12 körsbärstomater
  • 10 confiterade tomater
  • 1 dl tomat, riven på rivjärn
  • 1 zucchini, i grova bitar
  • 3 stjälk stjälkselleri, i 4 cm stora bitar
  • 2 msk färsk bladpersilja, grovhackad
  • salt (efter smak)
  • svartpeppar (efter smak)

Gör så här

  1. Hetta upp olivolja och smör i en stekgryta.
  2. Stek korvarna tills de fått färg runt om.
  3. Tillsätt lök och vitlök.
  4. Stek utan att de får färg, ca 5 minuter.
  5. Tillsätt vin, oliver, bönor, lagerblad, rosmarin och timjan.
  6. Låt sjuda på svag värme 5 minuter.
  7. Sätt ugnen på grill 200 grader.
  8. Lägg cocktailtomaterna på en ugnsplåt.
  9. Droppa lite olivolja över, salta.
  10. Rosta tomaterna under grillelementet tills de fått färg, 5–7 minuter.
  11. Lägg de rostade och de confiterade tomaterna i grytan tillsammans med riven tomat, zucchini och blekselleri.
  12. Låt sjuda ca 3 minuter.
  13. Smaka av med salt och svartpeppar.
  14. Toppa med persilja.
27 januari 2011