Oxfilecarpaccio med ingefära och birger jarlost
Oxfilecarpaccio med ingefära och birger jarlost
9 ingredienser
Carpaccio av Oxfilé med ingefära och birger jarlost, musmsigt gott!
MARTIN TIMELLS MATKASSE
MEN detta VILL jag gärna äta:
Bruna bönor och fläsk . Vaggeryds isterband dillstuvad potatis färska rödbetor korvstroganoff
− Oxfile lite fryst carpaccio ca 20:-
− Fisk, Rödspetta ca 30:-
− Rotfrukter palsternacka, morot, söt potatis, ingefära, rosmarin ca 30:-
− Birger jarl 28% ca 20:-
− Äpple, svenskt ca 5:-
− Vaniljkesella ca 15:-
TOTAL: 120:-
Ingredienser
- 200 g oxfilé
- 50 g birger jarlost 28 %
- 2 msk färsk ingefära, strimlad
- olivolja
- 2 kvistar färsk citronmeliss
- 1 msk strösocker
- 2 msk vinäger
- 0,5 dl vatten
- peppar
Gör så här
- Skiva oxfilén i tunna skivor och lägg ut på plan tallrik.
- Skär ingefära i tunna strimlor och koka tillsammans med vinäger, socker och vatten.
- Tärna osten och blanda med olivolja,citronmeliss, salt och peppar.
- Strö ingefära och osttärningar över oxfilén.
- Servera!