Oxfilecarpaccio med ingefära och birger jarlost

Oxfilecarpaccio med ingefära och birger jarlost
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Danyel Couet profilbild
Danyel Couet profilbild

Oxfilecarpaccio med ingefära och birger jarlost

2

9 ingredienser

Carpaccio av Oxfilé med ingefära och birger jarlost, musmsigt gott!

MARTIN TIMELLS MATKASSE

MEN detta VILL jag gärna äta:
Bruna bönor och fläsk . Vaggeryds isterband dillstuvad potatis färska rödbetor korvstroganoff
− Oxfile lite fryst carpaccio ca 20:-
− Fisk, Rödspetta ca 30:-
− Rotfrukter palsternacka, morot, söt potatis, ingefära, rosmarin ca 30:-
− Birger jarl 28% ca 20:-
− Äpple, svenskt ca 5:-
− Vaniljkesella ca 15:-
TOTAL: 120:-

Ingredienser

portioner4
  • 200 g oxfilé
  • 50 g birger jarlost 28 %
  • 2 msk färsk ingefära, strimlad
  • olivolja
  • 2 kvistar färsk citronmeliss
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk vinäger
  • 0,5 dl vatten
  • peppar

Gör så här

  1. Skiva oxfilén i tunna skivor och lägg ut på plan tallrik.
  2. Skär ingefära i tunna strimlor och koka tillsammans med vinäger, socker och vatten.
  3. Tärna osten och blanda med olivolja,citronmeliss, salt och peppar.
  4. Strö ingefära och osttärningar över oxfilén.
  5. Servera!