Pastisgranité med granatäpple

Pastisgranité med granatäpple
Foto: David Loftus
Danyel Couet profilbild
Danyel Couet profilbild

Pastisgranité med granatäpple

0

5 ingredienser

Knappast en barnvänlig dessert om man inte vill att ungarna ska sussa sött. Men för oss vuxna är den anissmakande "lilla efteråt" en såväl elegant som cool och kall avslutning på middagen. /Danyel
Receptet kommer från Mina smaker från Provence.

Läs mer om

Mina smaker från Provence

Ingredienser

portioner4
  • 1 dl pastis
  • 1 dl strösocker
  • 8 dl vatten
  • 0,5 dl citron, färskpressad
  • 2 granatäpplen

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom granatäpplen i en låg form och frys över natten.
  2. Ta formen ur frysen 2 minuter innan servering. Skrapa loss granitén med hjälp av en sked.
  3. Servera granitén tillsammans med granatäpple som dessert – eller ensam som uppfriskare mellan varmrätt och ost eller dessert.