Dantes butter chicken
Dantes butter chicken
16 ingredienser
40 min
Med Dante Zias recept blir det lätt att återskapa den indiska take away favoriten i hemma-köket. Bjud den gärna med ris och en fräsch bönsallad med tomat i syrlig vinägrett.
Se Dante Zia laga receptet

Ingredienser
- 500 g kycklinglårfilé
- 3 gula lökar
- 2 msk garam masala
- 2 msk curry
- 2 burkar konserverade körsbärstomater
- 2 dl cashewnötter
- 75 g smör
- 1 dl vatten
- 1 citron
Till servering
- 4 port basmatiris
Tomat- och bönsallad
- 1 förp färdigkokta stora vita bönor
- 4 tomater
- 1 silverlök
- vinäger
- salt
- olivolja
Gör så här
- Koka riset enligt anvisning på förpackninen.
- Skala och strimla löken grovt.
- Skär kycklingen i grova bitar. Fräs den runtom i olja i en gryta eller stor stekpanna, salta. Ta upp och lägg på en tallrik.
- Tillsätt smör, lök, curry och garam masala i grytan. Låt fräsa ca 5 minuter.
- Vänd ner tomater, vatten och cashewnötter. Låt småkoka 10-15 minuter.
- Ta från värmen och mixa till en slät sås med stavmixer.
- Lägg kycklingen i såsen. Smaka av med salt och pressad citronsaft.
Tomat- och bönsallad
- Skär tomaterna i grova bitar. Häll av och skölj bönorna. Skala och finhacka silverlöken. Blanda allt i en skål tillsammans med vinäger, salt och olivolja.
- Servera kycklinggrytan med ris och tomat- och bönsallad.