Dantes butter chicken

POPULÄRT
koket.se
Dantes butter chicken
Foto: TV4
Dante Zia Kökets middag 2023 NY
Dante Zia Kökets middag 2023 NY

Dantes butter chicken

16 ingredienser

40 min

Med Dante Zias recept blir det lätt att återskapa den indiska take away favoriten i hemma-köket. Bjud den gärna med ris och en fräsch bönsallad med tomat i syrlig vinägrett.

Se Dante Zia laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 500 g kycklinglårfilé
  • 3 gula lökar
  • 2 msk garam masala
  • 2 msk curry
  • 2 burkar konserverade körsbärstomater
  • 2 dl cashewnötter
  • 75 g smör
  • 1 dl vatten
  • 1 citron

Till servering

  • 4 port basmatiris

Tomat- och bönsallad

  • 1 förp färdigkokta stora vita bönor
  • 4 tomater
  • 1 silverlök
  • vinäger
  • salt
  • olivolja

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackninen.
  2. Skala och strimla löken grovt.
  3. Skär kycklingen i grova bitar. Fräs den runtom i olja i en gryta eller stor stekpanna, salta. Ta upp och lägg på en tallrik.
  4. Tillsätt smör, lök, curry och garam masala i grytan. Låt fräsa ca 5 minuter.
  5. Vänd ner tomater, vatten och cashewnötter. Låt småkoka 10-15 minuter.
  6. Ta från värmen och mixa till en slät sås med stavmixer.
  7. Lägg kycklingen i såsen. Smaka av med salt och pressad citronsaft.

Tomat- och bönsallad

  1. Skär tomaterna i grova bitar. Häll av och skölj bönorna. Skala och finhacka silverlöken. Blanda allt i en skål tillsammans med vinäger, salt och olivolja.
  2. Servera kycklinggrytan med ris och tomat- och bönsallad.