Daniels tävlingsbidrag 2007 - Espresso Royale

Daniels tävlingsbidrag 2007 - Espresso Royale
Foto: Anna Hållams
Daniel Remheden
Daniel Remheden

Daniels tävlingsbidrag 2007 - Espresso Royale

3

5 ingredienser

En kolsyrad kaffedrink med en frisk karaktär, lätt torr precis som en bra champagne och med den distinkta rostade kaffetonen i eftersmaken.

Ingredienser

portioner1
  • 1 enkel espresso
  • 1 cl koncentrerad svartvinbärssaft
  • 6 cl granatäpplejuice
  • 3 droppar citronjuice
  • 3 cl mineralvatten, kolsyrat

Gör så här

  1. Blanda granatäpplejuice, citronjuice och svartvinbärsjuice i en sodastreamer.
  2. Ladda med en kolsyrepatron och skaka lätt.
  3. Fyll ett champagneglas till hälften med juiceblandningen.
  4. Brygg en enkel espresso och kyl med is i en shakerdel eller glas.
  5. Tillsätt espresso till champagneglaset, rör om och toppa med mineralvattnet.