Kalvfilé med grön sparris, hummer

Foto: TV4
Kalvfilé med grön sparris, hummer
16 ingredienser
50 min
Kalvfilé med grön sparris, hummer och choronsås. Serveras med mandelpotatispuré smaksatt med tryffel.
Dryck till maten
Marqués de Cáceres Crianza 2006. Artnr 2734, 94 kr.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Ingredienser
- 800 g kalvfilé
- 50 g smör
- 2 dl vetemjöl
- 1 färsk kokt hummer (amerikansk)
- 1 knippe grön sparris
- strösocker
- 1 citron
Potatispuré
- 1 kg mandelpotatis
- smör
- mjölk
- vit tryffelolja
- bearnaisesås
- 2 msk tomatpuré
- rödvinssås
- salt (efter smak)
- peppar (efter smak)
Gör så här
- Skala och koka mandelpotatisen.
- Skär 200 grams portioner av kalvfilén.
- Mjöla samt stek bitarna i rikligt med smör.
- Ta bort den hårda biten längst ner på sparrisen och koka topparna i vatten med salt, socker, smör och citron.
- Dela hummern på mitten och pilla ut 4 delar kött av stjärt och klo.
- Pressa den kokta potatisen och blanda med mjölk, smör, salt, peppar och tryffelolja.
- Blanda bearnaisesåsen med lite tomatpuré.
- Värm sedan rödvinssåsen.
- Lägg upp fint på tallrikarna.