Dadelbollar med jordnötssmör

27 röster
20 m
20 bollar
Dadelbollar med jordnötssmör
Foto: Eva Hildén Smith

Tips! Smaksätt gärna med kardemumma, kanel eller kaffe!

Recept ur boken Mera vego!

Visa mer
20 m
20 bollar

Du behöver

  • 200 g mandel
  • 20 urkärnade färska dadlar
  • 1 dl osötat jordnötssmör
  • 2 msk kakao
  • 2 msk vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1,5 dl kokosflingor

Gör så här

  1. Mixa mandlarna till ett smul i en matberedare monterad med kniv. Tillsätt resten av ingredienserna utom kokosen och mixa till en smulig men kladdig massa.
  2. Rosta gärna kokosen i en torr het panna för mer smak. Rör om hela tiden, den bränns lätt.
  3. Droppa lite vatten på händerna och forma små bollar av dadelmassan. Rulla i kokosflingorna.
26 december 2017

Fler goda recept