Currygryta med vitkål, chili och kokos

15 m
4
Spela video Currygryta med vitkål, chili och kokos
Foto: Siri Barje
15 m
4

Du behöver

Currygryta

  • 1 gul lök
  • 1 rödlök
  • 3 klyftor vitlök
  • 1 grön chili
  • 2 msk rapsolja
  • 0,5 vitkålshuvud
  • 2 msk torkad garam masala
  • 2 burkar kikärter
  • 1 burk kokosmjölk
  • 0,5 burk vatten

Bulgurpilaff

  • 4 dl kokt bulgur
  • 10 torkade aprikoser
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl russin
  • 2 msk kokosflingor

Till servering

  • sesamfrön
  • koriander
  • 2 lime

Gör så här

  1. Skiva löken tunt. Hacka vitlök och chili. Stek i oljan på hög värme tills de får lite färg.
  2. Skiva under tiden vitkålen.
  3. Tillsätt garam masala i stekpannan och stek i ca 3 min. Tillsätt vitkål och rör runt.
  4. Häll i avrunna och sköljda kikärter, kokosmjölk, vatten samt salta och peppra. Låt koka i ca 5 min.
  5. Lägg bulgur på ett fat och strö över hackade aprikoser, valnötter, russin och kokosflingor.
  6. Servera curryn med lime i klyftor, sesamfrön samt koriander!

Fler vegetariska recept

Siris gröna vardagsrätter >>

Champinjonburgare med ramslöksmajonnäs, ruccola och stark ost
Kommentera receptet

Fler goda recept