Currygryta med vitkål, chili och kokos
Currygryta med vitkål, chili och kokos
18 ingredienser
15 m
Snabblagad currygryta med vitkål, kikärter och kokosmjölk. Serveras med bulgur som piffats med torkade aprikoser, valnötter och russin.
Ingredienser
Currygryta
- 1 gul lök
- 1 rödlök
- 3 klyftor vitlök
- 1 grön chilifrukt
- 2 msk rapsolja
- 0,5 vitkål
- 2 msk torkad garam masala
- 2 förp kikärtor
- 1 förp kokosmjölk
- 0,5 förp vatten
Bulgurpilaff
- 4 dl bulgur, kokt
- 10 torkade aprikoser
- 1 dl valnötter
- 1 dl russin
- 2 msk riven kokos
Till servering
- sesamfrön
- koriander
- 2 limefrukter
Gör så här
- Skiva löken tunt. Hacka vitlök och chili. Stek i oljan på hög värme tills de får lite färg.
- Skiva under tiden vitkålen.
- Tillsätt garam masala i stekpannan och stek i ca 3 min. Tillsätt vitkål och rör runt.
- Häll i avrunna och sköljda kikärter, kokosmjölk, vatten samt salta och peppra. Låt koka i ca 5 min.
- Lägg bulgur på ett fat och strö över hackade aprikoser, valnötter, russin och kokosflingor.
- Servera curryn med lime i klyftor, sesamfrön samt koriander!