Crudo på yellow tail
Crudo på yellow tail
12 ingredienser
30 m + tid i kyl
Crudo på yellow tail men inlagda grönsaker och krusbärsjuice blir en festlig rätt att bjuda på i helgen.
Ingredienser
Topping och inläggningar
- 3 msk krusbär, + 15% socker och låt ligga i en burk i en vecka och jäsa
- 3 msk gröna jordgubbar, picklade
- 3 msk vinbär, råa
- 3 msk gurka, picklad med krondill
- 0,5 jalapeño, skivad tunt och lagd i isvatten
Krusbärsjuice
- 1 dl lag (från de jästa krusbären)
- 1 dl vindruvslag
- 2 msk soja (vit)
- salt
Servering
- 250 g Yellow tail (eller hälleflundra eller lax)
- 1 msk strösocker
- 1 msk salt
Gör så här
Topping och inläggningar
- Pickla och lägg in samtliga ingredienser.
Krusbärsjuice
- Blanda samman ingredienserna till lagen och ställ kallt.
Servering
- Skär fisken i små kuber. Strö på socker och salt och låt stå ca 20 minuter.
- Toppa sedan fisken med grönsakerna och avsluta med den iskalla krusbärsjuicen.