Crudo på yellow tail

Crudo på yellow tail
Ludwig Tjörnemo profilbild
Ludwig Tjörnemo profilbild

Crudo på yellow tail

11 ingredienser

30 m + tid i kyl

Crudo på yellow tail men inlagda grönsaker och krusbärsjuice blir en festlig rätt att bjuda på i helgen.

Ingredienser

portioner

Topping och inläggningar

  • 3 msk krusbär, + 15% socker och låt ligga i en burk i en vecka och jäsa
  • 3 msk gröna jordgubbar, picklade
  • 3 msk vinbär, råa
  • 3 msk gurka, picklad med krondill
  • 0,5 jalapeño, skivad tunt och lagd i isvatten

Krusbärsjuice

  • 1 dl lag (från de jästa krusbären)
  • 1 dl vindruvslag
  • 2 msk soja (vit)
  • salt

Servering

  • 250 g hälleflundra (Yellow tale eller lax)
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk salt

Gör så här

Topping och inläggningar

  1. Pickla och lägg in samtliga ingredienser.

Krusbärsjuice

  1. Blanda samman ingredienserna till lagen och ställ kallt.

Servering

  1. Skär fisken i små kuber. Strö på socker och salt och låt stå ca 20 minuter.
  2. Toppa sedan fisken med grönsakerna och avsluta med den iskalla krusbärsjuicen.