Crudo på yellow tail

Crudo på yellow tail
Ludwig Tjörnemo profilbild
Ludwig Tjörnemo profilbild

Crudo på yellow tail

11 ingredienser

30 m + tid i kyl

Crudo på yellow tail men inlagda grönsaker och krusbärsjuice blir en festlig rätt att bjuda på i helgen.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner

Topping och inläggningar

  • 3 msk krusbär, + 15% socker och låt ligga i en burk i en vecka och jäsa
  • 3 msk gröna jordgubbar, picklade
  • 3 msk vinbär, råa
  • 3 msk gurka, picklad med krondill
  • 0,5 jalapeño, skivad tunt och lagd i isvatten

Krusbärsjuice

  • 1 dl lag (från de jästa krusbären)
  • 1 dl vindruvslag
  • 2 msk soja (vit)
  • salt

Servering

  • 250 g hälleflundra (Yellow tale eller lax)
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk salt

Gör så här

Håll skärmen tänd

Topping och inläggningar

  1. Pickla och lägg in samtliga ingredienser.

Krusbärsjuice

  1. Blanda samman ingredienserna till lagen och ställ kallt.

Servering

  1. Skär fisken i små kuber. Strö på socker och salt och låt stå ca 20 minuter.
  2. Toppa sedan fisken med grönsakerna och avsluta med den iskalla krusbärsjuicen.