Crudités med avokadohummus och parmesandipp

23 röster
4-6
Crudités med avokadohummus och parmesandipp
Foto: Stephanie Bjelkstam

Fransmännens svar på grönsaker med dipp - en riktig klassiker. Leila serveras sina grönsaker med avokadohummus och parmesan- och yoghurtdipp.

Visa mer
4-6

Du behöver

Grönsaker

  • morot
  • selleri
  • rädisa
  • gulbeta
  • broccoli
  • blomkål
  • romanesco
  • sparris
  • gul och röd paprika
  • gurka

Avokadohummus

  • ca 400 g färdigkokta kikärtor
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 citron, saften
  • 2 avokador
  • ca 30 g spenat
  • 1 tsk spiskummin
  • 0,5 dl olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar, från kvarn

Parmesandipp

  • 1,5 dl grekisk yoghurt
  • 1 klyfta vitlök
  • 150 g parmesanost
  • 70 g rucolasallad
  • salt
  • svartpeppar, från kvarn
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Grönsaker
    Dela grönsakerna i "snacksvänliga" bitar och lägg upp på ett stort fat eller en skärbräda.
  2. Avokadohummus
    Mixa kikärtor, riven vitlök, citronsaft, avokado, spenat och kryddor i en matberedare. 

  3. Tillsätt oljan i en fin stråle medan mixern går. Smaka av med flingsalt och svartpeppar. 

  4. Parmesandipp
    Blanda yoghurten med riven vitlök, finriven parmesan och finstrimlad rucola. Salta och peppra.
16 mars 2017

laddar fler recept...

Laddar fler recept...