Crudités med avokadohummus och parmesandipp

Crudités med avokadohummus och parmesandipp
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Crudités med avokadohummus och parmesandipp

26

4 steg att laga

25 ingredienser

Fransmännens svar på grönsaker med dipp - en riktig klassiker. Leila serveras sina grönsaker med avokadohummus och parmesan- och yoghurtdipp.

Ingredienser

portioner4 - 6 portioner

Grönsaker

  • morot
  • stjälkselleri
  • rädisa
  • gulbeta
  • broccoli
  • blomkål
  • romanesco
  • sparris
  • gul och röd paprika
  • gurka

Avokadohummus

  • ca 400 g färdigkokta kikärtor
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 citron, saften
  • 2 avokado
  • ca 30 g spenat
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 0,5 dl olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar, från kvarn

Parmesandipp

  • 1,5 dl grekisk yoghurt
  • 1 klyfta vitlök
  • 150 g parmesanost
  • 70 g rucolasallad
  • salt
  • svartpeppar, från kvarn

Gör så här

  1. Grönsaker
    Dela grönsakerna i "snacksvänliga" bitar och lägg upp på ett stort fat eller en skärbräda.
  2. Avokadohummus
    Mixa kikärtor, riven vitlök, citronsaft, avokado, spenat och kryddor i en matberedare. 

  3. Tillsätt oljan i en fin stråle medan mixern går. Smaka av med flingsalt och svartpeppar. 

  4. Parmesandipp
    Blanda yoghurten med riven vitlök, finriven parmesan och finstrimlad rucola. Salta och peppra.