Cristers kantarelltoast

Cristers kantarelltoast
Foto: TV4
Karl Fredrik Gustavsson
Karl Fredrik Gustavsson

Cristers kantarelltoast

Av: Crister Svantesson, Karl Fredrik Gustafsson

Från: Karl Fredrik på Österlen

10 ingredienser

30 min

Frasigt stekt surdegsbröd toppas med smörstekta kantareller och rårörda lingon.

Ingredienser

portioner
  • 5 dl kantareller
  • färsk timjan
  • 2,5 dl parmesanost, riven
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 msk majonnäs
  • 4 skivor levainbröd
  • 3 msk rårörda lingon
  • smör
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Riv kantarellerna i lite mindre bitar.
  2. Stek dem i smör och lite färsk timjan. Salta och peppra efter smak. Sila av de stekta kantarellerna men spara vätskan.
  3. Mixa eller rör ihop den rivna parmesanen, kantarellvätskan, några stekta kantareller, crème fraiche och majonnäs.
  4. Stek brödet, bred på parmesankrämen, lägg på de brynta kantarellerna och toppa med lite lingon. Klart att servera!