Crispy tofu taco

Crispy tofu taco
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Crispy tofu taco

22 ingredienser

45 min

Siris veganska variant på fish tacos. Tofu paneras riktigt krispig i panko och bjuds med en illgrön mayo på jalapeño, lime och avokado. Bjud i mjuka bröd med krispig kålsallad.

Tips! Här hittar du Siris recept på vegansk mayo.

Ingredienser

portioner
  • 1 förp fast tofu
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 msk malen koriander
  • 1 tsk rökt paprikapulver
  • 2 dl pankoströbröd
  • rapsolja, till fritering

Kålsallad

  • 0,5 spetskål
  • 3 salladslökar
  • 1 limefrukt
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt

Salsa verde-mayo

  • 1 kruka färsk koriander
  • 30 g bladspenat
  • 1 jalapeño (eller grön chilifrukt)
  • 1 avokado
  • 1 limefrukt
  • 1 klyfta vitlök
  • salt
  • 2 dl vegansk majonnäs
  • 8 små tortillabröd

Till servering

  • svarta sesamfrön
  • limefrukt

Gör så här

  1. Lägg tofun i en kökshandduk eller i hushållspapper och ställ något tungt ovan på för att dra ut vätskan.
  2. Gör sedan såsen, hacka koriander (spara några blad till garnering), spenat, chili, vitlök och avokado grovt.
  3. Mixa helt slätt i en mixer. Smaka av med salt samt limesaft och limeskal. Blanda med mayon och låt stå.
  4. Skiva spetskål och salladslök väldigt tunt och blanda med 1/3 lime (spara resten till servering), olivolja och salt. Ställ åt sidan.
  5. Blanda alla kryddorna i en skål. Skär tofun i kortare remsor och ha ned i kryddblandningen.
  6. Panera sedan i panko och tryck till den lite.
  7. Fritera i oljan på ca 170 grader tills gyllene.Lyft upp och låt rinna av på hushållspapper.
  8. Värm tortillabröden, lägg på kålsallad, crispy tofu och ringla över såsen. Servera med lime, korianderblad, svarta sesamfrön!

Glöm inte att matsortera rester från grönsakerna för en mer hållbar matlagning, och njut av din crispy tofu taco. /Köket-redaktionen