Crispy Pork
Crispy Pork
16 ingredienser
1 h + tid i kyl
"Fläsksida är en av de mest användbara, billigaste och godaste delarna av grisen! Köttet kan dessutom användas till så mycket mer än bacon och rimmat sidfläsk." /Erik Videgård
Se Erik Videgård laga receptet

Ingredienser
Crispy Pork
- 1,2 kg fläsksida med svål
- 1,5 msk risvin (eller torr sherry)
- 1 tsk five spice
- 1 tsk vitpeppar
- 1 tsk salt
- 1 msk vitvinsvinäger
- 200 g grovt salt
Pico de Gallo -Guacamole
- 3 avokador, mosade med gaffel
- 3 tomater, skurna i små kuber
- 1 rödlök, hackad
- 2 klyftor vitlök, rivna
- 2 jalapeno-chili, finhackad
- 3 msk färsk koriander, finhackad
- 2 limefrukter, juicen
Servering
- tortillabröd (av majs)
- salladsblad
Gör så här
Crispy Pork
- Pricka svålen med toppen av en vass kniv. Försök att bara pricka svålen och inte fettet eller köttet under.
- Vänd på fläsksidan och gnid in köttet med risvin. Massera sedan in kryddorna i köttet, men inte i svålen.
- Vänd svålsidan uppåt, torka av och lägg den i ett bleck i kylen över natten, täck inte över fläsksidan.
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Ta fram fläsksidan och lägg den på ett folieark med svålsidan uppåt.
- Vik upp folien runt fläsksidan så det bildas en kant på ca 2 cm folie runt om.
- Lägg foliepaketet på en ugnsplåt, torka av svålen och pensla den sedan med vinäger. Täck hela svålen med grovt salt.
- Baka i ugnen i 1 timme.
- Ta ut fläsksidan och ställ ugnen på 220 grader grillvärme.
- Borsta av saltet och ta bort folien.
- Ställ in fläsksidan i ugnen ca 25 cm från grillelementet. Låt svålsidan bli krispig, det tar ca 25 minuter. Vänd plåten efter halva tiden. Svålen ska puffa upp och bli krispig.
- Ta ut fläsksida och låt den vila i 10 minuter innan du skär upp den i bitar.
Pico de Gallo -Guacamole
- Blanda samtliga ingredienser och smaka av.
Servering
- Stek majstortillas och fodra med ett salladsblad.
- Lägg i en sked Pico de gallo -guacamole.
- Toppa med fläsk, vik ihop och njut!