Crêpes med tomat och spenat

Crêpes med tomat och spenat
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Crêpes med tomat och spenat

13 ingredienser

Crêpes är flortunna pannkakor som används både som dessert och till förrätt, beroende på fyllningen. Crêpes kan också serveras som en lättare lunch. Här har vi fyllt med tomat och spenat.

Ingredienser

portioner
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1,5 dl vatten
  • 1,5 dl kaffegrädde
  • 2 ägg
  • 2 äggulor

Fyllning:

  • 2 tomater
  • 250 g bladspenat
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 krm muskot, riven
  • salt
  • vitpeppar
  • Ost (valfri mängd)

Gör så här

  1. Pannkakor: Blanda mjöl, salt, grädde och lite av vattnet och vispa det till en jämn smet. Vispa upp äggen med äggulorna. Vispa ner resten av vattnet och äggsmeten i pannkakssmeten och sila den genom finmaskig sil så att den blir helt slät. Sätt ugnen på 275°.
  2. Fyllning: Skär skinkan i smala strimlor och skär gräslöken smått. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet och grädden under vispning. Låt sjuda 2 minuter på svag värme. Tillsätt skinka och gräslök, krydda med salt, peppar och muskot.
  3. Crêpes: Riv osten grovt. Fördela fyllningen på pannkakorna, rulla ihop dem och lägg dem i en smord ugnssäker form. Strö över osten och gratinera i 10 minuter eller tills osten smält och fått gyllengul färg.