Crêpes med rökt lax och pepparrotscrème

Håkan Thörnström

Crêpes med rökt lax och pepparrotscrème

14 ingredienser

Crêpes fyllda med en enkel pepparrotskräm, rökt lax, rödlök och dill. Klassiskt och väldigt gott!

Ingredienser

Crèpes

  • 4 ägg
  • 6 dl standardmjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 50 g smör, smält
  • 1 krm salt

Pepparrotscrème

  • 3 dl färskost
  • 1 msk grädde
  • 1-2 dl färsk pepparrot, riven
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Servering

  • rökt lax
  • rödlök, finhackad
  • dill, hackad

Gör så här

Crêpes

  1. Vispa ihop ägg, mjöl, socker, salt och smält smör till en jämn smet. Rör i mjölken. Låt svälla i 30 minuter innan crepsen gräddas i stekpanna.

Pepparrotscrème

  1. Rör ihop färskost med grädde, pepparrot, salt och svartpeppar.

Servering

  1. Servera de nygräddade crêpsen med rökt lax, pepparrotskräm, dill och rödlök.