• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Crêpes med rökt lax och pepparrotscrème

Håkan Thörnström
Håkan Thörnström

Crêpes med rökt lax och pepparrotscrème

3 steg att laga

14 ingredienser

Crêpes fyllda med en enkel pepparrotskräm, rökt lax, rödlök och dill. Klassiskt och väldigt gott!

Ingredienser

Crèpes

  • 4 ägg
  • 6 dl standardmjölk
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 50 g smör, smält
  • 1 krm salt

Pepparrotscrème

  • 3 dl färskost
  • 1 msk grädde
  • 1-2 dl färsk pepparrot, riven
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Servering

  • rökt lax
  • rödlök, finhackad
  • dill, hackad

Gör så här

  1. Crêpes
    Vispa ihop ägg, mjöl, socker, salt och smält smör till en jämn smet. Rör i mjölken. Låt svälla i 30 minuter innan crepsen gräddas i stekpanna.
  2. Pepparrotscrème
    Rör ihop färskost med grädde, pepparrot, salt och svartpeppar.
  3. Servering
    Servera de nygräddade crêpsen med rökt lax, pepparrotskräm, dill och rödlök.