Crêpes Maxim’s

Crêpes Maxim’s
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Crêpes Maxim’s

16 ingredienser

Crêpes är flortunna pannkakor som används både som dessert och förrätt, beroende på fyllningen. Bretagne i Frankrike var redan på 1200-talet känt för sina crêpes.

Ingredienser

portioner
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1,5 dl vatten
  • 1,5 dl kaffegrädde
  • 2 ägg
  • 2 äggulor

Fyllning:

  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl kaffegrädde
  • 1 dl vispgrädde
  • salt
  • vitpeppar
  • 200 g rökt skinka
  • 1 msk gräslök, finskuren
  • 0,5 krm muskot, riven
  • 1 dl emmentalerost

Gör så här

  1. Pannkakor: Blanda mjöl, salt, grädde och lite av vattnet och vispa det till en jämn smet. Vispa upp äggen med äggulorna. Vispa ner resten av vattnet och äggsmeten i pannkakssmeten och sila den genom finmaskig sil så att den blir helt slät. Sätt ugnen på 275°.
  2. Fyllning: Skär skinkan i smala strimlor och skär gräslöken smått. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet och grädden under vispning. Låt sjuda 2 minuter på svag värme. Tillsätt skinka och gräslök, krydda med salt, peppar och muskot.
  3. Crêpes: Riv osten grovt. Fördela fyllningen på pannkakorna, rulla ihop dem och lägg dem i en smord ugnssäker form. Strö över osten och gratinera i 10 minuter eller tills osten smält och fått gyllengul färg.