• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Crème ninon med västerbottenspinne

Crème ninon med västerbottenspinne
Foto: Tv4

Crème ninon med västerbottenspinne

5

5 steg att laga

15 ingredienser

40 m

Crème ninon med västerbottenspinne blir en perfekt rätt att starta middagen med.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner4 portioner

Soppa

  • 3 schalottenlökar
  • 6 kvist persilja
  • smör
  • olja
  • 2 dl torrt vitt vin
  • grönsaksbuljong (på 1 liter vatten)
  • 6 dl gröna ärtor
  • 1 dl crème fraîche
  • salt
  • peppar
  • 4 msk mousserande vin

Brödpinne

  • 1 smördegsplatta
  • 1 äggula
  • 1,5 dl västerbottensost, riven
  • ca 1 krm salt

Gör så här

  1. Soppa
    Fräs schalottenlöken med persiljan i smör eller olja tills löken blir mjuk, den ska inte ta färg.
  2. Häll på vinet och sedan grönsaksbuljongen. Låt koka upp cirka 10 minuter.
  3. Häll i ärtorna några minuter och sedan crème fraiche. Mixa soppan slät och tillsätt salt och peppar. Häll på mousserande vin när du serverat soppan på tallriken.
  4. Brödpinne
    Kavla ut smördegsplattan på lätt mjölat bakplåtspapper och pensla med äggula. Strö över ost och salt.
  5. Skär plattan i cirka 2,5 cm breda bitar och snurra stängerna. Grädda cirka 15 minuter mitt i ugnen på 225 grader.