
Crème ninon med västerbottenspinne

Foto: Tv4
Du behöver
Soppa
- 3 schalottenlökar
- 6 kvist persilja
- smör
- olja
- 2 dl torrt vitt vin
- grönsaksbuljong (på 1 liter vatten)
- 6 dl gröna ärtor
- 1 dl crème fraîche
- salt
- peppar
- 4 msk mousserande vin
Brödpinne
- 1 smördegsplatta
- 1 äggula
- 1,5 dl västerbottensost, riven
- ca 1 krm salt
Gör så här
- Soppa
Fräs schalottenlöken med persiljan i smör eller olja tills löken blir mjuk, den ska inte ta färg. - Häll på vinet och sedan grönsaksbuljongen. Låt koka upp cirka 10 minuter.
- Häll i ärtorna några minuter och sedan crème fraiche. Mixa soppan slät och tillsätt salt och peppar. Häll på mousserande vin när du serverat soppan på tallriken.
- Brödpinne
Kavla ut smördegsplattan på lätt mjölat bakplåtspapper och pensla med äggula. Strö över ost och salt. - Skär plattan i cirka 2,5 cm breda bitar och snurra stängerna. Grädda cirka 15 minuter mitt i ugnen på 225 grader.
Laddar fler recept...