Crème Brûlée med citrussallad

koket.se
Crème Brûlée med citrussallad
Foto: Tv4
Frida Ronge
Frida Ronge

Crème Brûlée med citrussallad

11 ingredienser

1 h 30 m

Crème Brûlée smaksatt med soja tillsammans med en frisk citrussallad kan bli ett perfekt avslut på en god middag.

Se Frida Ronge laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6

Crème Brûlée

  • 0,75 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl grädde
  • 4 äggulor
  • 0,5 dl japansk soja
  • 1 dl rörsocker (till att bränna av med)

Citrussallad

  • 0,5 limefrukt
  • 1 blodapelsin
  • 1 apelsin
  • 1 blodgrapefrukt
  • 5 färska myntablad

Gör så här

Crème Brûlée

  1. Värm upp mjölken och häll i sockret, så att sockret smälter.
  2. Blanda ihop resten av ingredienserna och häll i formar, ca 1 dl i varje.
  3. Ställ formarna på en plåt och grädda i ugnen på 95 grader varmluft i ca 45 minuter till en innertemperatur på 94 grader.
  4. Låt svalna och ställ sedan i kylskåpet. Strö över socker och bränn av precis innan servering.

CitrussalladFilea alla citrusfrukter.

  1. Strimla myntan, pressa över limesaft och rör ihop allt.