• Meny
  • Köket.se
  • Sök
  • Kontomeny

Crab poppers

Crab poppers
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Crab poppers

4 steg att laga

9 ingredienser

20 m

”Lyxpoppers med kungskrabba. Gott att skölja ned med Ginger Beer, Barley Water eller Citronsoda.” /Tove Nilsson

Ingredienser

portioner12 stycken
  • 250 g kungskrabba (rent kött) [ca 3 ben]
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 3 ägg
  • 4 dl pankoströbröd (japanskt ströbröd)
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vetemjöl (till panering)
  • salt
  • svartpeppar
  • olja (till fritering)

Gör så här

  1. Klipp upp benen på krabban och rensa ut köttet. Krama ur köttet så att vätskan försvinner.
  2. Hacka köttet grovt och blanda med lök, 1 ägg, 0,5 dl panko och 2 msk vetemjöl i en skål. Krydda med salt och peppar.
  3. Forma smeten till små platta biffar. Panera i resterande mjöl, uppvispat ägg och panko. Hetta upp oljan till 180 grader och fritera gyllenbruna och krispiga.
  4. Servera med sallad och örter.