Crab poppers

6 röster
20 m
12 stycken

”Lyxpoppers med kungskrabba. Gott att skölja ned med Ginger Beer, Barley Water eller Citronsoda.” /Tove Nilsson

Visa mer
20 m
12 stycken

Du behöver

  • 250 g kungskrabba (rent kött ca 3 ben)
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 3 ägg
  • 4 dl panko (japanskt ströbröd)
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vetemjöl (till panering)
  • salt
  • svartpeppar
  • olja (till fritering)
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Klipp upp benen på krabban och rensa ut köttet. Krama ur köttet så att vätskan försvinner.
  2. Hacka köttet grovt och blanda med lök, 1 ägg, 0,5 dl panko och 2 msk vetemjöl i en skål. Krydda med salt och peppar.
  3. Forma smeten till små platta biffar. Panera i resterande mjöl, uppvispat ägg och panko. Hetta upp oljan till 180 grader och fritera gyllenbruna och krispiga.
  4. Servera med sallad och örter.
5 oktober 2019
Kökets kurser

laddar fler recept...

Laddar fler recept...