• Meny
  • Sök
  • Kontomeny

Crab poppers

11 röster
20 m
12 stycken
20 m
12 stycken

Du behöver

  • 250 g kungskrabba (rent kött) [ca 3 ben]
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 3 ägg
  • 4 dl pankoströbröd (japanskt ströbröd)
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl vetemjöl (till panering)
  • salt
  • svartpeppar
  • olja (till fritering)

Gör så här

  1. Klipp upp benen på krabban och rensa ut köttet. Krama ur köttet så att vätskan försvinner.
  2. Hacka köttet grovt och blanda med lök, 1 ägg, 0,5 dl panko och 2 msk vetemjöl i en skål. Krydda med salt och peppar.
  3. Forma smeten till små platta biffar. Panera i resterande mjöl, uppvispat ägg och panko. Hetta upp oljan till 180 grader och fritera gyllenbruna och krispiga.
  4. Servera med sallad och örter.
5 oktober 2019