Connys foliegrillade fjällöring med kokpotatis och kantareller

0 röster
1 h
2
1 h
2

Du behöver

Grillad och rökt fjällöring

  • 2 öring (fjällöring)
  • 250 g smör
  • flingsalt
  • svartpeppar

Kokpotatis

  • 6-8 potatisar
  • salt

Sås

  • 5 dl crème fraîche
  • 1 gul lök
  • salt
  • peppar

Servering

  • 1 förp kantareller, inlagda
  • sallad (av valfri sort)

Gör så här

  1. Grillad och rökt fjällöring
    Tänd en eld, vänta tills den är färdig att grilla över och koncentrera glödbädden.
  2. Rensa fiskarna och skär av skallarna, var noga med att ta bort blodrester.
  3. Salta rikligt inne i fiskarna och fyll dem med skivat smör, totalt ca 125 g per fisk.
  4. Linda sedan ihop ett foliepaket runt varje fisk, så att smältsmör och sky inte kan rinna ut ur paketet.
  5. Lägg foliepaketen direkt på glödbädden och vänta i 10 minuter.
  6. Ta bort foliepaketen från glöden och strö en halv näve enris ovanpå respektive foliepaket, lägg tillbaka foliepaketen på glödbädden, med enriset kvar ovanpå foliepaketen.
  7. Ordna ett lätt vinddrag rätt mot glödbädden, så att enriset börjar ryka. Gör så i max fem minuter och vips…så är fisken klar!
  8. Kokpotatis
    Fyll en kastrull med vatten och lite salt.
  9. Lägg i potatisen och låt koka i ca 20-25 minuter. Färskpotatis skrubbas rena men ätes gärna med skalet på.
  10. Sås
    Häll i crème fraîche i en bunke. Salta och peppra.
  11. Finhacka löken och häll i den i bunken. Rör om tills allt blandats väl.
  12. Servering
    Ett foliepaket per person, några potatisar var, en stor klick sås per tallrik som garneras med de inlagda kantarellerna och några salladsblad.
22 maj 2020