Club sandwich - Tom Sjöstedts recept

40 röster
30 min
4

Mackornas macka Club sandwich i Tom Sjöstedts tappning är en riktig höjdare. Mellan frasiga surdegsbröd varvas stekt kyckling, hemgjord dijonnaise, knaprigt bacon och krispiga grönsaker. 

Visa mer
30 min
4

Du behöver

Stekt kyckling

  • 600 g kycklingbröst med skinn
  • 2 klyftor vitlök
  • salt
  • olja till stekning

Bröd

  • 12 skivor formbröd, av surdegstyp
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • olja
  • salt

Dijonmajonnäs

  • 3 äggulor
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 msk dijonsenap
  • 3-4 dl matolja
  • salt

Tillbehör

  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 8 skivor bacon
  • 4 tomater, tunt skivade
  • 1 romansallad, grovt skuren
  • träpinnar att fästa med

Gör så här

  1. Kyckling
    Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Salta kycklingen och bryn i stekpanna med olja och vitlök. Se till att skinnet blir krispigt. Fortsätt tillaga kycklingen i ugnen tills den är helt genomstekt (70 grader innertemperatur). Låt vila innan den skärs upp.
  3. Bröd
    Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Pensla bröden på bägge sidor med olja och vitlök. Salta lätt. Rosta i ugnen 5-6 minuter tills de fått färg. Låt svalna.
  5. Lägg ut bacon på en bakpappersklädd plåt och tillaga 5-6 minuter i ugnen, 250 grader. Låt svalna.
  6. Dijonmajonnäs
    Blanda äggula, vinäger och senap. Vispa i oljan försiktigt,börja droppvis för att sedan hälla i en tunn stråle under fortsatt vispning. Smaka av med salt.
  7. Fördela alla ingredienser mellan bröden, dela och fäst med en träpinne.
28 juli 2018

laddar fler recept

Laddar fler recept