Club sandwich - Tom Sjöstedts recept

89 röster
30 min
4
Club sandwich - Tom Sjöstedts recept
30 min
4
4 portioner

Du behöver

Stekt kyckling

  • 600 g kycklingbröst med skinn
  • 2 klyfta vitlök
  • salt
  • olja, till stekning

bröd

  • 12 skiva formbröd, av surdegstyp
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • olja
  • salt

Dijonmajonnäs

  • 3 ägg, gulan
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 msk dijonsenap
  • 3-4 dl matolja
  • salt

Tillbehör

  • 1 rödlök, tunt skivad
  • 8 skiva bacon
  • 4 tomater, tunt skivade
  • 1 romansallad, grovt skuren

Gör så här

  1. Kyckling
    Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Salta kycklingen och bryn i stekpanna med olja och vitlök. Se till att skinnet blir krispigt. Fortsätt tillaga kycklingen i ugnen tills den är helt genomstekt (70 grader innertemperatur). Låt vila innan den skärs upp.
  3. Bröd
    Sätt ugnen på 250 grader.
  4. Pensla bröden på bägge sidor med olja och vitlök. Salta lätt. Rosta i ugnen 5-6 minuter tills de fått färg. Låt svalna.
  5. Lägg ut bacon på en bakpappersklädd plåt och tillaga 5-6 minuter i ugnen, 250 grader. Låt svalna.
  6. Dijonmajonnäs
    Blanda äggula, vinäger och senap. Vispa i oljan försiktigt,börja droppvis för att sedan hälla i en tunn stråle under fortsatt vispning. Smaka av med salt.
  7. Fördela alla ingredienser mellan bröden, dela och fäst med en träpinne.
28 juli 2018