Club sandwich - Tom Sjöstedts recept
Club sandwich - Tom Sjöstedts recept
17 ingredienser
30 min
Mackornas macka Club sandwich i Tom Sjöstedts tappning är en riktig höjdare. Mellan frasiga surdegsbröd varvas stekt kyckling, hemgjord dijonnaise, knaprigt bacon och krispiga grönsaker.
Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser
Stekt kyckling
- 600 g kycklingbröst (med skinn)
- 2 klyftor vitlök
- salt
- olja, till stekning
bröd
- 12 skivor surdegsbröd (formbröd)
- 1 klyfta vitlök, pressad
- olja
- salt
Dijonmajonnäs
- 3 ägg, gulan
- 2 tsk vitvinsvinäger
- 2 msk dijonsenap
- 3-4 dl matolja
- salt
Tillbehör
- 1 rödlök, tunt skivad
- 8 skivor bacon
- 4 tomater, tunt skivade
- 1 romansallad, grovt skuren
Gör så här
Kyckling
- Sätt ugnen på 125 grader.
- Salta kycklingen och bryn i stekpanna med olja och vitlök. Se till att skinnet blir krispigt. Fortsätt tillaga kycklingen i ugnen tills den är helt genomstekt (70 grader innertemperatur). Låt vila innan den skärs upp.
Bröd
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Pensla bröden på bägge sidor med olja och vitlök. Salta lätt. Rosta i ugnen 5-6 minuter tills de fått färg. Låt svalna.
- Lägg ut bacon på en bakpappersklädd plåt och tillaga 5-6 minuter i ugnen, 250 grader. Låt svalna.
Dijonmajonnäs
- Blanda äggula, vinäger och senap. Vispa i oljan försiktigt,börja droppvis för att sedan hälla i en tunn stråle under fortsatt vispning. Smaka av med salt.
- Fördela alla ingredienser mellan bröden, dela och fäst med en träpinne.