Clafoutis med mandelmjöl och körsbär

koket.se
Clafoutis med mandelmjöl och körsbär
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård
Kockarnas kamp 2017 Erik Videgård

Clafoutis med mandelmjöl och körsbär

12 ingredienser

30 m

Clafoutis är en fransk efterrätt som liknar en lyxigare ugnspannkaka fylld med bär. I den här versionen använder Erik Videgård körsbär.

Frågor om receptet?
Erik Videgård Instagram

Frågor om receptet?

Följ Erik på Instagram - där svarar han på alla frågor om sina recept

Läs mer

Se Erik Videgård laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 60 g strösocker
  • 2 ägg
  • 2 äggulor
  • 50 g olivolja
  • 200 g soyafraîche
  • 100 g mandeldryck
  • 50 g glutenfri mjölmix
  • 50 g mandelmjöl
  • 5 g vaniljsocker
  • ca 0,5 krm salt
  • 500 g körsbär, tinade
  • florsocker (till servering)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Vispa socker, ägg och äggulor fluffigt.
  3. Rör sedan i olja, soyafraîche och mandeldryck.
  4. Tillsätt mjölmix, mandelmjöl, vaniljsocker och salt. Blanda väl.
  5. Häll upp smeten i smorda formar och tryck ner körsbären.
  6. Grädda i 20-25 minuter.
  7. Pudra med florsocker vid servering.