Smörgåstårta Norrland

1 röst

Smörgåstårta norrländska smaker: rensteksröra, senap, kål, pepparrot och äpple.

Visa mer

Du behöver

  • 3 skiva landgångsbröd av surdeg
  • 500 g varmrökt renstek, skivad, i tärningar
  • 1 litet huvud spetskål, strimlat
  • 3 msk grovkornig dijonsenap
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1 dl färsk pepparrot, grovt riven
  • 3 dl majonnäs (se separat recept)
  • 2 gröna äpplen, tärnade
  • citronsaft
  • 2 dl crème fraîche, vispad

Majonnäs

  • 2 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 5 dl neutral matolja
Finns i inköpslista

Gör så här

  1. Pepparrotsmajonnäs
    Vispa äggula, senap och citronjuice. tillsätt efter en stund matolja i en tunn stråle, inte för fort då kan majonnäsen spricka.
  2. Fyllning
    Blanda majonnäs, renstek, kål och äpple med senapen. Riv ner vitlök och smaka av med salt och peppar, eventuellt lite citronjuice.
  3. Lägg ut brödskivorna, smöra två av dem.
  4. Bred ut ett lager med röra på två av skivorna, placera dem på varandra. Lägg den sista på toppen.
  5. Måla smörgåstårtan med den vispade creme fraichen.
  6. Garnera tårtan med råkost, picklade grönsaker, äpple och örter.

laddar fler recept...

Laddar fler recept...