Citrusmarinerad grillad marulk med potatis och rökt paprika
Citrusmarinerad grillad marulk med potatis och rökt paprika
11 ingredienser
30 m
Marulk är en fantastisk god matfisk! I det här receptet blir fisken citrusmarinerad och grillad och serverad till ett foliepaket med potatis, paprika, vitlök och timjan.
Ingredienser
- 600 g marulksfilé (gärna smal loin)
- 1 citron
- 1 apelsin
- 2 msk olivolja
- 800 g potatis
- 2 röda paprikor
- 1 tsk rökt paprikapulver
- 8 klyftor vitlök, med skal
- 1 knippe färsk timjan
- 100 g smör
- aluminiumfolie
- salt
Gör så här
- Skär marulken i tunna skivor, gärna 4 skivor per portion om marulken är smal.
- Riv skalet från citronen och apelsinen, blanda med olivoljan och marinera marulksskivorna under tiden du lagar foliepaketet med potatis och paprika.
- Dela potatisen i halvor, paprikorna i bitar, salta och vänd runt med paprikapulver.
- Fördela jämnt på 4 folieark.
- Toppa med 2 vitlöksklyftor med skal tillsammans med lite timjan och fördela smöret ovanpå.
- Gör foliepaket och lägg på grillen i 20-30 minuter eller tills potatisen är mjuk.
- Grilla marulkskivorna 2-3 minuter på båda sidor och salta.
- Öppna upp foliepaketet och servera grönsakerna på en tallrik tillsammans med marulken.