Tvätta citronerna noga. Rör matfett och socker vitt och pösigt. Riv det yttersta gula av citronerna och tillsätt det. Pressa ur citronsaften och häll den i smeten. Tillsätt äggulor, vetemjöl och bakpulver. Rör om väl.
Värm ugnen till 175°. Värm mjölken helt lätt och vispa äggvitorna till ordentligt hårt skum. Skålen ska kunna vändas upp och ned. Smörj formarna. Blanda smeten med mjölken och äggvitorna. Häll allt i formen. Ställ formarna i en långpanna, sätt in den i ugnen och häll i varmt vatten till cirka halva formens höjd. Grädda i ca 40 minuter eller tills puddingen fått fin, guldbrun färg.
Aprikossås: Strimla aprikoserna och lägg i en kastrull tillsammans med socker och vatten. Värm blandningen och mixa till slät sås. Servera puddingen något avsvalnad med aprikossåsen.