Citronpepparlax

NYHET
Citronpepparlax
Foto: Tv4

Citronpepparlax

15 ingredienser

1 h

Citronpepparlax med ugnsrostade rotfrukter och gräslökskräm är en välsmakande huvudrätt som passar vid alla tillfällen.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner

Rotfrukter

  • 1 kg potatis
  • 1 kg morot
  • 4 rödlökar
  • 500 g broccoli
  • olivolja
  • salt
  • vitpeppar

Lax

  • grovt salt
  • 4 laxfiléer
  • citronpeppar
  • citron

Gräslökskräm

  • 2 dl gräddfil
  • 1 förp Philadelphia Gräslök
  • salt
  • färsk gräslök

Gör så här

Rotfrukter

  1. Skala potatis, morötter samt lök och dela allt i lika stora delar, ca 3-5 cm.
  2. Lägg potatis, morötter, broccoli och rödlök på ena halvan av en plåt.
  3. Ringla olivolja över samt salta och peppra.

Lax

  1. Häll grovsalt i ett tjockt täcke på den tomma sidan av plåten.
  2. Krydda laxen med ett tjockt lager av citronpeppar.
  3. Tillaga laxen på saltet tillsammans med rotfrukterna på 225 grader i ca 45 minuter.

Gräslökskräm

  1. Blanda gräddfil med färskost och smaka av med salt.
  2. Blanda slutligen i hackad färsk gräslök.