Citron- och limekaka med vispgrädde

90 röster
1 h 30 m
12-14 bitar

God efterrättspaj med syrlig lime- och citronfyllning. Serveras med skivad lime och vispad grädde.

Dryckestips: Dessertvin Nivole

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Visa mer
1 h 30 m
12-14 bitar

Du behöver

Botten

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 125 g smör
  • 1 äggula

Fyllning

  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 lime, rivet skal och saft
  • 1 citron, rivet skal och saft

Garnering

  • 1 lime, skivad
  • 1 msk florsocker
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

  1. Hacka ihop mjöl, socker och smör till en grynig massa. Tillsätt äggulan och arbeta ihop till en deg.
  2. Tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter eller 8 små pajformar. Låt vila i kylen ca 30 min.
  3. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i resten av ingredienserna till fyllningen. Häll i pajformen.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Låt kallna.
  6. Garnera med limeskivor och sikta över florsocker. Servera med vispad grädde.
14 september 2015
Box på köpet

laddar fler recept

Laddar fler recept