Chutney på sparris och apelsin

Chutney på sparris och apelsin
Foto: Tv4
Norbert Lang Kockarnas Kamp 2018
Norbert Lang Kockarnas Kamp 2018

Chutney på sparris och apelsin

1

10 ingredienser

20 m

En härliga chutney på sparris och apelsin med sting från chili passar perfekt som tillbehör till en mängd olika rätter.

Ingredienser

portioner1 sats
  • 500 g vit sparris
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl schalottenlök, finhackade
  • 1 röd chilifrukt, urkärnad och finhackad
  • 4 apelsiner, skalade och urkärnade
  • 120 g strösocker
  • 60 ml vit balsamvinäger
  • 3 msk mynta, finhackad
  • salt
  • svartpeppar (från kvarn)

Gör så här

  1. Skala sparrisen och skär den snett i 1 cm långa bitar.
  2. Fräs bitarna lätt i olivoljan tillsammans med löken och chilin, använd en tjockbottnad gryta.
  3. Filéa apelsinklyftorna (det vill säga ta bort hinnorna) och lägg dem i grytan.
  4. Tillsätt socker och vinäger. Låt koka in sakta på medelvärme tills nästan all vätska är borta.
  5. Smaka av med salt och peppar samt tillsätt myntan sist.
  6. Häll upp den heta chutney i varma konserveringsglas och förvara i kylen när de svalnat.