Pannacotta med havtorn
Pannacotta med havtorn
11 ingredienser
Du kan köpa färdig havtornsmarmelad till pannacottan, men det är så lätt att göra egen, så härlig i färgen, när du ändå håller på, gör lite extra till ostbrickan.
Ingredienser
Pannacotta
- 6 dl grädde
- 2 dl standardmjölk
- 1 dl strösocker
- 1 vaniljstång, skårad
- salt
- 4,5 gelatinblad, blötlagda
Havtornsmarmelad
- 200 g frysta havtorn
- 0,5 dl vatten
- 175 g syltsocker
- 0,5 blad gelatin, blötlagt
Till garnering
- 50 g vit bakchoklad
Gör så här
- Koka upp grädde, mjölk, strösocker, vaniljstång och -frön, och en nypa salt. Tillsätt de blötlagda gelatinbladen.#
- Låt gräddkoket svalna och tjockna lite (filkonsistens), rör runt så att vaniljfröna inte lägger sig på botten. Fyll upp pannacottan i glas och ställ in i kylen tills de stelnat lite.
- Toppa varje pannacotta med ett tunt lager med havtornsmarmelad (se nedan), se till att marmeladen är flytande men inte varm. Då blir det finare servering. Ställ tillbaka i kylen och låt stelna 2-3 timmar.
- Vid servering, hyvla lite vit choklad på toppen.
Havtornsmarmelad
- Koka ihop havtorn och vatten. Skumma av om det behövs.
- Låt vätskan koka ner något. Använd en stavmixer och mixa slätt.
- Tillsätt socker och koka upp marmeladen. Låt koka i ca 3-5 minuter. Sila och tillsätt gelatin.
- Låt svalna och när marmeladen har kommit till rumstemperatur och tjocknat något, fördela så mycket du vill ha över varje pannacotta.