Ingefära och lime kycklingspett med gräddstuvad chilipasta
Ingefära och lime kycklingspett med gräddstuvad chilipasta
9 ingredienser
Kyckling kan man göra många goda rätter med. Varför inte göra ett kycklingspätt och servera tillsammans med gräddig pasta!
CARIN DA SILVAS MATKASSE
MEN detta VILL jag gärna äta:
Allt med kyckling, ingefära, pasta, och alla desserter…..
Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Kycklingfilé, ingefära, kanelgifflar (konstigt jag vet) pasta
− Kycklingfilé ca 40:-
− Chili ca 3:-
− Lime ca 5:-
− Ingefära ca 10:-
− Vit choklad ca 20:-
− Spenat ca 10:-
− Vattenkrasse ca 10:-
− Äpple ca 5:-
− Fullkorns pasta ca 5:-
TOTAL: 108:-
Ingredienser
- 2 kycklingfiléer
- 1 röd chilifrukt
- 1 grön chilifrukt
- fullkornspasta (skruvar) till 2 personer
- 2 klyftor vitlök (delade i bitar)
- 2 dl grädde
- 0,5 dl soja
- 2 limefrukter
- 2 dl yoghurt
Gör så här
- Dela kycklingen i långa bitar och trä på spett.
- Riv ingefära och blanda med rivet limeskal och olivolja.
- Pensla kycklingen med blandningen samtidigt den steks på spett i panna med vitlök.
- Koka pasta och häll sedan av vattnet.
- Kärna ur och skär chilin i ringar, stek lätt och blanda sedan i pastan.
- Häll på grädde och soja och låt koka några minuter.
- Blanda yoghurt med rivet limeskal och servera till kycklingen och pastan.