Mozzarella på salladsbädd med örter
Mozzarella på salladsbädd med örter
6 ingredienser
15 min
En frisk förrätt med mozarella, sallad och örter sätter igång smaklökarna
ALEXANDRA PASCALIDOU MATKASSE
Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Avocado, Mozzarella, färsk fisk eller skaldjur, svamp, choklad, cocktailtomater, tropisk frukt – mango, hjortronsylt, kalkon, risgrynsgröt, kokosmjölk, grön curry, saffran, grapefrukt, honung, yoghurt, spenat, pinjenötter, valnötter, chevréost, tryffel, kardemumma och kanel,
− Fisk – regnbåge, 250g
ca 35:-
− Hjortronsylt ( hemifrån )
− Mozzarella, 100g
ca 12:-
− Grapefrukt,1st
ca 5:-
− Svamp, 250g
ca 30:-
− Yoghurt – matlagnings 200ml
( ca 12:- )
− Honung, 250ml
( ca 27:- )
− Pinjenötter, 50g
ca 17:-
− Kanel , hel 20g
ca 7:-
− Risoni
ca 5:-
− Mangoldskott
ca 10:-
TOTALT: 121:-
Ingredienser
- 0,5 förp mozzarellaost
- 2 msk pinjenötter
- 0,25 rödlök, tunt skivad i ringar
- 1 msk olivolja
- 200 g röda mangoldskott
- 1 tsk kryddblandning franska örter
Gör så här
- Rosta pinjenötter i het panna med franska örter och 1 msk olivolja.
- Blanda mangoldskotten med pinjenötterna, svart peppar, 1 msk olivolja och rödlöksringarna.
- Bränn av mozzarellan med en brännare och toppa salladen med osten.