Kycklingclubsandwich med dijonmarinerad avokado

Helgfrukost med lyxiga recept
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Kycklingclubsandwich med dijonmarinerad avokado

15 ingredienser

20 min

En macka med "höga" smaker. Något för fotbollsälskare och alla andra.

Ingredienser

Håll skärmen tänd
portioner
  • 4 kycklingbröst
  • 2 avokador, delade
  • 1 dl dijonsenap
  • 1 dl vatten
  • 20 g persilja, strimlad
  • 1 röd paprika, delad
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 bifftomat, skivad
  • 25 oliver, hackade
  • 1 schalottenlök, hackad
  • 1 knippe rucolasallad
  • 1 buffelmozzarella, skivad
  • 8 skivor bröd, penslade med olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

Håll skärmen tänd
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Dela kycklingbröstet i två bitar. Stek det i en stekpanna med olja.
  2. Låt kycklingen gå färdigt i ugnen i cirka 10 minuter.
  3. Häll lite olivolja på paprikan och rosta den i ugn. Skala den.
  4. Salta och peppra tomaten. Lägg på mozzarellan. Värm tomat och mozzarellan lite i ugnen.
  5. Grilla brödet. Fräs lök och blanda med oliver. Bred på olivhacket på de grillade brödskivorna.
  6. Vänd ihop dijonsenap, vatten och persilja. Lägg i avokadotärningarna.
  7. Bygg en sandwich av alltsammans.