Kycklingclubsandwich med dijonmarinerad avokado

Helgfrukost med lyxiga recept
Foto: Fredrik Sandin Carlson
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Kycklingclubsandwich med dijonmarinerad avokado

15 ingredienser

20 min

En macka med "höga" smaker. Något för fotbollsälskare och alla andra.

Ingredienser

portioner
  • 4 kycklingbröst
  • 2 avokador, delade
  • 1 dl dijonsenap
  • 1 dl vatten
  • 20 g persilja, strimlad
  • 1 röd paprika, delad
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 bifftomat, skivad
  • 25 oliver, hackade
  • 1 schalottenlök, hackad
  • 1 knippe rucolasallad
  • 1 buffelmozzarella, skivad
  • 8 skivor bröd, penslade med olivolja
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Dela kycklingbröstet i två bitar. Stek det i en stekpanna med olja.
  2. Låt kycklingen gå färdigt i ugnen i cirka 10 minuter.
  3. Häll lite olivolja på paprikan och rosta den i ugn. Skala den.
  4. Salta och peppra tomaten. Lägg på mozzarellan. Värm tomat och mozzarellan lite i ugnen.
  5. Grilla brödet. Fräs lök och blanda med oliver. Bred på olivhacket på de grillade brödskivorna.
  6. Vänd ihop dijonsenap, vatten och persilja. Lägg i avokadotärningarna.
  7. Bygg en sandwich av alltsammans.