Pistagekaka Mascapone med jordgubbar och vanilj

Pistagekaka Mascapone med jordgubbar och vanilj
Foto: Mastiff AB
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Pistagekaka Mascapone med jordgubbar och vanilj

18 ingredienser

En smarrig efterrätt med smak av pistage, jordgubbar och fräsch vanilj.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 280 g strösocker
  • 1 tsk salt
  • 120 g crème fraîche
  • 1 citron, finrivet skal från
  • 200 g vetemjöl
  • 10 g jäst
  • 80 g smör, smält
  • 40 g pistagepasta (finns i välsorterade butiker)
  • 10 cl vodka
  • 250 g mascarpone
  • 1 vaniljstång, urskrapad
  • 0,5 dl mjölk
  • 2 msk florsocker
  • 2 askar jordgubbar
  • 2 kvistar mynta
  • 2 limefrukter
  • florsocker

Gör så här

  1. Vispa ägg och socker poröst.
  2. Blanda samman alla torra ingredienser utom jästen. Rör ut jästen i det smälta smöret. Blanda samman med äggsmeten och vodkan.
  3. Blanda crème fraiche och pistagepastan, vänd ner i smeten.
  4. Häll i en smord och mjölad form.
  5. Baka i ugn c:a 30 min på 175 garder.
  6. Rör mascarpone, mjölk och florsocker till en slät kräm. Strimla vaniljstången till garnering.
  7. Noppa och dela gubbarna. Riv skalet och pressa juicen från limen. Strimla mynta och marinera gubbarna i lime, mynta och florsocker.