Pistagekaka Mascapone med jordgubbar och vanilj
Pistagekaka Mascapone med jordgubbar och vanilj
18 ingredienser
En smarrig efterrätt med smak av pistage, jordgubbar och fräsch vanilj.
Ingredienser
- 4 ägg
- 280 g strösocker
- 1 tsk salt
- 120 g crème fraîche
- 1 citron, finrivet skal från
- 200 g vetemjöl
- 10 g jäst
- 80 g smör, smält
- 40 g pistagepasta (finns i välsorterade butiker)
- 10 cl vodka
- 250 g mascarpone
- 1 vaniljstång, urskrapad
- 0,5 dl mjölk
- 2 msk florsocker
- 2 askar jordgubbar
- 2 kvistar mynta
- 2 limefrukter
- florsocker
Gör så här
- Vispa ägg och socker poröst.
- Blanda samman alla torra ingredienser utom jästen. Rör ut jästen i det smälta smöret. Blanda samman med äggsmeten och vodkan.
- Blanda crème fraiche och pistagepastan, vänd ner i smeten.
- Häll i en smord och mjölad form.
- Baka i ugn c:a 30 min på 175 garder.
- Rör mascarpone, mjölk och florsocker till en slät kräm. Strimla vaniljstången till garnering.
- Noppa och dela gubbarna. Riv skalet och pressa juicen från limen. Strimla mynta och marinera gubbarna i lime, mynta och florsocker.