Tomatsallad med riven rättika och marinerade äpplen
Tomatsallad med riven rättika och marinerade äpplen
4 ingredienser
En lätt rätt med tomat, rättika och äpplen som är marinerade. Krispig sallad!
JOSEFINE SUNDSTRÖMS KASSE
MEN detta VILL jag gärna äta:
Indisk mat. Gräddig pasta. Alla passionsfrukts- efterrätter. Dessutom älskar jag att grilla!
Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Något krämigt, kryddor och en massa frukt.
− Kalkonfilé ca 20:-
− Spaghetti ca 5:-
− Passionsfrukt, 2st ca 10:-
− Äpple ca 5:-
− Curry currypasta burk att dela på ca 15:-
− Lök ca 3:-
− Hasselnötter, påse ca 15:-
− Rättika ca 3:-
− Gräslök ca 5:-
− Sardell ca 15:-
− Choklad ca 15:-
TOTALT: 111:-
Ingredienser
- 2 äpplen
- 0,5 rättika
- 2 tomater
- 1 förp sardellfilé
Gör så här
- Skala och tärna äpplen.
- Lägg i skål med olja, salt och peppar.
- Skala och riv rättikan.
- Hacka salladslök och basilika.
- Skär tomat i bitar.
- Blanda allt.
- Häll på olja och lägg upp på serveringsfat.
- Lägg sardellerna fint ovanpå.
- Servera.