Sallad Capresa

Sallad Capresa
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Sallad Capresa

6 ingredienser

En förrättssallad toppad med valnötter och parmesan.

MATTIAS SÄRNHOLMS MATKASSE

Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
Godis
− Räkor, ca 30:-
− Färsk bläckfisk, ca 20:-
− Papadelle, ca 5:-
− Cocktailtomater, ca 10:-
− Färsk spenat, ca 10:-
− Valnötter, ca 10:-
− Ost, ca 20:-
− Marshmallows, ca 10:-
− Choklad, ca 15:-
TOTAL: 130:-

Ingredienser

portioner
  • 50 g valnötter
  • 1 msk persilja, hackad
  • 100 g babyspenat
  • 3 schalottenlökar
  • 1 msk balsamvinäger
  • parmesanost, hyvlad

Gör så här

  1. Valnötter på plåt med olivolja salt o peppar, 250 grader. Ta ut låt svalna.
  2. Blanda med hackad persilja. Skölj babyspenat, strö tunt skivad charottenlök - blanda med balsemico och vinäger.
  3. Strö över valnötter och hyvlad parmesan.