Halstrad melon med rostade pinjenötter
Halstrad melon med rostade pinjenötter
8 ingredienser
Det här är en fruktig förrätt med melon och pinjenötter. Friskt och gott!
MATS NÄSLUNDS MATKASSE
MEN detta VILL jag gärna äta:
anka savoykål hasselbackspotatis
Din ”dröm-matkasse” vad finns i den?
grädde smör kött ceasar sallad
− Biff
ca 40:-
− Sovoykål
ca 10:-
− Blå kongo
ca 15:-
− Kummin hel
ca 10:-
− Bacon
ca 10:-
− Blodapelsin
ca 5:-
− Melon galia
ca 10:-
− Pinjenötter
ca 17:-
TOTALT: 117:-
Ingredienser
- 1 melon (Gana-Nätmelon)
- 0,5 förp pinjenötter
- 100 g mâchesallad
- 1 rödlök
- olja/Vinäger
- salt
- peppar
- rörsocker
Gör så här
- Skala och skär melonen i fina skivor.
- Lägg i form, strö över råsocker och bränn av med brännare.
- Lägg upp salladen i en skål, skär rödlök i fina skivor och blanda. Ringla över olja och vinäger, salt och peppar.
- Rosta pinjenötterna i het panna.
- Lägg upp salladen i en skål och toppa med pinjenötterna.
- Lägg sedan de halstrade melonskivorna över salladen och servera.