Rödspätterullader med överstesillansjovis
Rödspätterullader med överstesillansjovis
9 ingredienser
Den finaste sillen hos Fjällbackas numera nedlagda sillfabrik hette Överstesill, därav namnet på denna rätt. I brist på den använder vi vanlig ansjovis.
Citronconfiten håller sig i ca i månad i kylskåp
Ingredienser
Citronconfit:
- 4 citroner
- 1 msk strösocker
- 1 msk salt
Rullader:
- 16 rödspättefiléer
- 50 g ansjovis
- 2 kvistar dill
- 2 msk Citronconfit
- salt
- peppar
Gör så här
- Skala citronerna. Koka skalet i ca 3 minuter, låt svalna.
- Skär skal och citronkött i mindre bitar. Blanda med socker och salt.
- Låt stå i kyl i 24 timmar. Mixa till en slät kräm.
- Lägg ut rödspättefiléerna.
- Hacka ansjovis och dill.
- Pensla filéerna med citronconfit.
- Blanda samman ansjovis och dill och fördela blandningen på rödspättefiléerna.
- Lägg två filéer ovanpå varandra och rulla ihop. Fäst med tandpetare, rullen ska se ut som en puck ungefär.
- Stek gyllene i smör på båda sidor. Salta och peppra. Var försiktig med saltet, ansjovisen är salt i sig.
- Servera nykokt potatis till.