Pekanpaj
Pekanpaj
14 ingredienser
Att göra en paj till dessert är enkelt och fyllningen kan varieras. I denna har pekannöten fått den stora äran.
Ingredienser
Pajskal:
- 3 dl vetemjöl
- 120 g smör
- 3 krm salt
- 3 krm strösocker
- 3 msk vatten
Pecanfyllning:
- 120 g smör
- 1 msk vetemjöl
- 1 msk majsstärkelse
- 3 dl ljus sirap
- 1,2 dl strösocker
- 3 krm salt
- 2 ägg, lätt vispade
- 3 msk vaniljextrakt
- 175 g pekannötter, grovt hackade
Gör så här
- Pajskal: Blanda allt till en smidig deg. Tryck ner i pajformen.
- Förgrädda i 200 g i ca 20 minuter.
- Fyllning: Koka Upp smör socker sirap vetemjöl salt och majsenamjöl i en kastrull och låt det sjuda under omrörning. Låt fyllningen svalna till rumstemperatur.
- Blanda sen i nötter, vanilj och de lätt vispade äggen.
- Slå i fyllningen i pajskalet och grädda 35-40 min 175 grader.
- Vänta gärna 2 timmar innan ni serverar pajen gott med glass till.