Äppelpaj med vaniljkräm

Äppelpaj med vaniljkräm
Foto: Julia Bejerot-Winkler
Christian Hellberg
Christian Hellberg

Äppelpaj med vaniljkräm

10 ingredienser

En paj med äpplen är somrigt. Vaniljkrämen är pricken över i:et.

Ingredienser

portioner
  • 1 rött äpple
  • 1 grönt äpple
  • rörsocker
  • vaniljsocker
  • 1 dl crème fraîche

Smuldeg:

  • 75 g margarin
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk vaniljsocker

Gör så här

  1. Skär äpplen i klyftor och lägg i form.
  2. Blanda smuldeg med smör, mjöl och strö över äpplena.
  3. Ställ formen i 180 grader tills den fått fin färg.
  4. Ta ur formen och strö lite extra socker över rätten, bränn av med brännare.
  5. Rör ihop creme fraiche med vaniljsocker och råsocker.
  6. Servera till de varma äppelklyftorna.
  7. Garnera med citronmeliss.