Äppelpaj med vaniljkräm
Äppelpaj med vaniljkräm
10 ingredienser
En paj med äpplen är somrigt. Vaniljkrämen är pricken över i:et.
Ingredienser
- 1 rött äpple
- 1 grönt äpple
- rörsocker
- vaniljsocker
- 1 dl crème fraîche
Smuldeg:
- 75 g margarin
- 1 dl strösocker
- 2 dl vetemjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- 0,5 tsk vaniljsocker
Gör så här
- Skär äpplen i klyftor och lägg i form.
- Blanda smuldeg med smör, mjöl och strö över äpplena.
- Ställ formen i 180 grader tills den fått fin färg.
- Ta ur formen och strö lite extra socker över rätten, bränn av med brännare.
- Rör ihop creme fraiche med vaniljsocker och råsocker.
- Servera till de varma äppelklyftorna.
- Garnera med citronmeliss.