Spaghetti med aubergine och tomat
Spaghetti med aubergine och tomat
12 ingredienser
20 min
Spaghetti med aubergine och tomat - Spaghetti alla Norma
Ingredienser
- 400 g spaghetti
- 1 aubergine
- 1 dl vetemjöl
- 2 klyftor vitlök, tunt skivade
- olivolja, till stekning och fritering
- 1 krm salt, till auberginekuber
- 400 g konserverade körsbärstomater
- 1 tsk tomatpuré
- 2 krm salt, till sås
- 10 blad färsk basilika, grovhackad
- 4 msk ricotta
- 1 krm flingsalt, till aubergineremsor
Gör så här
- Tvätta auberginen och skala den med potatisskalare så du får några ”remsor” som skall användas till garnityr.
- Lägg dessa åt sidan.
- Skär auberginen i kuber, 3x2 cm.
- Salta lätt och stek kuberna i olivolja tills de får gyllenbrun yta, ca 7 minuter.
- Lyft ur och låt dem rinna av på hushållspapper.
- Lägg ner vitlöken och körsbärstomaterna, tomatpuré, salt och basilika.
- När såsen kokat ihop lite på hög värme i ca 4 minuter, lägg i auberginekuberna och låt puttra på låg värme.
- Häll mjöl på en tallrik.
- Ta nu skalremsorna som du lagt åt sidan och vänd dem i mjölet.
- Värm olja i en stekpanna och lägg i aubergineremsorna.
- Börja med hög värme och sänk till medelvärme när du lägger i auberginen.
- Fritera tills de får fin yta, ca 7 minuter, vänd då och då.
- Lägg upp på hushållspapper och salta.
- Koka pastan enligt anvisningar på paketet.
- Blanda spaghetti med såsen.
- Lägg upp i portionsskålar.
- Lägg 1 msk ricotta på varje portion.
- Toppa med friterade aubergineskal!