Pasta Gnocchi al Granchio - Gnocchi med krabba
Pasta Gnocchi al Granchio - Gnocchi med krabba
10 ingredienser
20 min
Gnocchi med krabba - Pasta som passar både till vardag och fest.
Ingredienser
- 400 g gnocchi
- 340 g salladskrabba i burk
- 3 dl tomatsås all’Arrabbiata
- 75 g gul lök, hackad
- 1 msk färsk bladpersilja, hackad
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk fiskfond
- 2 dl vitt vin, torrt, alt. vitt matlagningsvin
- 3 dl vispgrädde
- 2 msk smör
Gör så här
- Smält smöret i en stekpanna. Stek löken tills den är mjuk och genomskinlig.
- Lägg i tomatpuré, rör ihop. Häll på tomatsås, torrt vitt vin (alt matlagningsvin).
- Häll på grädde, salladskrabba och fiskfond. Koka upp på medelvärme, låt puttra tills såsen blivit krämig, cirka 7 minuter. Rör så att inte krabban fastnar i botten.
- Koka pastan enligt anvisningar på paketet, vänd ner gnocchin i såsen och garnera med hackad bladpersilja.